tiistai 28. toukokuuta 2013

Maailman parhaat maalihenkilöt

Meidän hakuryhmässämme on ihan parhaat maalimiehet. Sen lisäksi, että he saavat Viirun haukkumaan hyvin ja pitkään, palkkaavat oikeaan aikaan, leikkivät sopivan riehakkaasti ja osaavat puhua koiraa erinomaisesti, he myös juttelevat Topille mukavia ja syöttävät vanhukselle herkkuja. Lämmittää sydäntä, kun ihmiset suhtautuvat Topsukkaan niin kauniisti. Toivottavasti se jatkuu, vaikka Topi haukkasi eilen Annelin sormetkin.

Eilen harkat olivat kosteassa metsässä, jossa oli paljon eri kokoista aluskasvillisuuta, pensaikkoa, ryteikköä. Varsinkaan oikealla puolella ei nähnyt kovin pitkälle, saatika takarajalle. Tämä oli uutta kevään puistometsätreenien jälkeen. Eipä ollut Viipolla vaikeuksia. Pisimpään kesti löytää kakkonen, joka oli avoimessa maastossa vasemmassa etukulmassa. Lähetyspaikka ei ollut kovin hyvä; sitä paitsi Viipo olisi halunnut mennä kakkoselle jo ennen ykköstä, mutta hienosti meni ensin sinne minne näytin. Kolmonen oli oikeassa takakulmassa hyvin peitteisessä maastossa.

Välihetket Viipo kulki vapaana; ennen kolmosta kytkin Viirun ettei tarvinnut liikaa komentaa - kova oli into ukolle - joo, mä jo tiedän, tuolla se on

Kostealla ilmalla alue olisi ollut suorastaan hieman soinen. Alueella oli muitakin kuin me: muurahaisia isoinen kekoineen oli niin paljon, että ilma oli sakeana happoista hajua. Myös ystävämme hyttyset ilmoittautuvat runsain joukoin. Äskettäin alueella oli ollut hirviä: jäljet ja jätökset näkyivät. Lisäplussaa: Viiru viis veisasi hajuista ja kakoista.

Treenin teemana oli siis tiheä kasvillisuus, ja edelleen haukun vahvistaminen. Haukku on mielestäni parantunut koko ajan. Viiru haukkui kolmosena olleelle Arjalle vielä minun ollessani paikalla, vaikka ukko oli huppeluksissa eikä palkannut välillä edes sanallisesti. Haukku ei ole vielä ihan yhtenäistä sarjaa, mutta Viiru selvästikin ymmärtää, että sen pitää paukuttaa, kunnes lopussa tulee kunnon palkka (ja nimenomaan maalimieheltä).

Ensi kerralla tyhjiä tai laatikon harjoittelua?

Topi pelasti kaksi metsää eksynyttä namirasiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti