lauantai 11. toukokuuta 2013

Suolaista ja makeaa

Topin lääkäri 10.5.

"Topilla on oikeanpuoleisessa anaalirauhasessa voimakkaat muutokset. Tiehyt avattiin, anaalirauhanen huuhdeltiin ja rauhaseen ruiskutettiin antibiootti-kortisoniliuosta. Kotiin antibioottikuuri, maitohappobakteeri suositeltavaa n. 4 h antibiootin annon jälkeen.
Kilpirauhasnäytteiden tuloksista voi soitella tiistaina.
Mikäli tulokset normaalit, suosittelen röntgentutkimusta.
Kontrollikäynti ennen antibiootin loppumista."

Tämä lääkäri oli sitä mieltä, että kortisoni ei selitä Topsukan kuihtumista (painohan on kyllä noussut kilon verran), vaan syynä on todennäköisesti joko kilpirauhasen vajaatoiminta (verikoe) tai kasvain (röntgentutkimus). Lisäksi Topsukalla oli hampaan juuri tulehtunut, ja hammas pitäisi poistaa tai lääkitä. Kunhan ensin tiedetään yleiskunto.

Topsukan mieli oli kuitenkin hyvä: taas selvittiin lääkäristä. Ja sitten mentiin Nuuskun, Rapsun ja Sisun kanssa lenkille. Ja illalla haettiin juna-asemalta Kerttu!

Perjantai-iltana oli myös Josepan ryhmämme minihakuharkat: kolme koirakkoa saapui paikalle. Viirulla oli vain kaksi ukkoa: vasemmassa etukulmassa ja oikeassa takakulmassa. Haukkua vahvistettiin.


Viirun toko 11.5.

Tuomari Tommi Varis
Joensuu

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 9 1/2
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 9
Yhteensä 189 (sijoitus 2./10)

Tästä koirasta kuullaan vielä, sanoi tuomari. Se oli ennen kuin Viiru hyppi kaikkien päälle palkintojenjaossa.
Vaikeaa oli keksiä hyvä tavoite; haluan että tavoite on hyvin realistinen ja hyvää mieltä tuottava. Päämääränä oli lopulta, että Viirulla olisi kivaa ja etten paljon haittaisi Viirun suoritusta. Mielestäni onnistuimme. Jännitin paikallaoloa, muu oli minustakin kivaa. Paikkamakuusta Viirulle olisi voinut antaa vaikka 12 pistettä: viereinen bokseri makasi lähes suoraan Viirua kohti, liikehti ja tuijotti. Olikohan ihastunut Vipstaakiin? Tuomari sanoikin, että jos koira olisi ollut toisenlainen kuin Viiru, olisi syntynyt leikki tai tappelu. Viipo saikin kehuja tuomarilta: Viiru vain katsoi minua koko ajan eikä piitannut bokserista pätkääkään. En kovin montaa pistettä vienyt Viirulta, eniten seisomisesta.

Kokeen jälkeen vastasimme myönteisesti Miimin lenkkikutsuun. Vapaana juokseminen ilman kontrollia Liperin keväisellä maaseudulla sukulaisten seurassa oli parasta palkintoa ja palautumista tottelemisesta. Luonto vihertää. Olisin mielelläni lähtenyt vielä jälkiä vetämään, mutta mieli ja jalat eivät enää kantaneet. Olin herännyt 4.30 miettimään paikalla makaamista, enkä paljon ehtinyt tuon jälkeen nukkua.

Otin kokeeseen oikein kameran mukaan, kun Sirkku pyysi videota. Joku neropatti oli vaihtanut muistikortin pieneksi ja täydeksi, ja toinen älyn jättiläinen oli jättänyt asian tarkastamatta. Kännykkä pelastaa aina. Kiitos kuvaamisesta Heidi Utriaiselle.  En ole itse katsonut videota, mutta Sirkku kertoi sen olevan oivaa youtube-kamaa. Sirkkuhan se on Viirullekin tokoliikkeet opettanut - toivottavasti hyvä yhteistyö jatkuu :)

7 kommenttia:

 1. Onnea vielä tätäkin kautta! Video on aivan huippu ja ootte kyllä hyvin vetänyt :) Mie oon teijän tokofani.

  VastaaPoista
 2. Aaltoja! Ja onnea! Hienosti suoriuduttu ja toinen askel (näyttelyn jälkeen) kohti TVA:ta on nyt otettu! :)

  VastaaPoista
 3. Ja meinasi unohtua, rapsutukset Topille!

  VastaaPoista
 4. Hienon näköistä menoa teillä :) Onnea taitaville.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näytti :) Onnea paljon! Ja Topille rapsutuksia!

  VastaaPoista
 6. Onnea Viirulle! Topille hyvän voinnin toivotukset.

  VastaaPoista
 7. Heidi, sun pitää olla Sirkun tokofani ;)

  Eve, TVA jo häämöttää. Jospa seuraavaksi alettaisiin pikku hiljaa opetella avoimen liikkeitä. Topia rapsutin niskasta, siitä se tykkää.

  Hanna, kiitos. Uskalsin jo itsekin katsoa videon.

  Riitta, Topi nautti rapsutuksista. Viiru pani kokeessa parastaan.

  Eeva, kiitos. Topi voi olosuhteisiin nähden oikein hyvin ja on erittäin reippaalla mielellä.

  VastaaPoista