lauantai 26. tammikuuta 2019

Pikkujouluvideoita

Viirun viikkotokossa noutoteemalla kouluttaja näytti uuden tavan opettaa ohjattua noutoa (kapulat lähellä oikealla linjalla) niin, että koira oppii pyörähtämään oikeaan suuntaan. Tai ehkä oppii. Huoh, nyt on taas ohjattu unohtunut. Palautusasentoa vahvistavana osasena tehtiin pyörimistä etutassut vadin päällä. Saimme kuin saimmekin karusellin käyntiin. Dobosta on varmaankin ollut hyötyä.

Sain tokopikkujouluvideoita. Näin Viiru vastaa nakkihaasteeseen sterkkaustauon ja joulutauon välissä. Viirulla on siis kuoreton grillinakki suussa, vaikka kaukaa kuvatulla videolla herkku ei näykään. Mutta vauhdissa näkyy - pitää keskittyä, ettei nakki vahingossa päädy massuun...



... Niin kuin tässä Pikin nakkihaasteessa. Ei vain voi pieni koira vastustaa nakin lumousta, vaikka yritys on kova.



Sisukkaassa oli tällakin viikolla kuin Pikille suunniteltu rata: irtoan putkeen ja tulen ohjaukseen. Omaan halliin ei Pikseli kakannut eikä pissannut, vaikka olisi ihan ilmaiseksi voinut. Kotiläksyksi saimme putkesta eri suuntiin kääntymisen harjoittelua.

Perjantairallyssa oli ohjattu kerta. Otin Pikille häkin, koska pakkanen edelleenkin paukkui kireänä, mutta kylmyyden takia teimmekin kaikki yhtaikaa jonossa neliömmuotoista hallinmittaista "rataa" koira vasemmalla tai oikealla. Lisäksi harjoitelimme perusasentoon tuloa oikealle ja vasemmalle joko ohjaajan edestä tai takaa kiertäen sekä peruuttamista. Piki osasikin peruuttaa pitkän pätkän. Kouluttaja tosissaan panostaa treenien suunnitteluun ja toteutukseen, samoin kuin tiistaitokossakin :)

Tänään koitti lyhyt katkos kylmään kauteen, vain -14 astetta. Turisteina kävelimme ensimmäistä kertaa reittiä, jota olemme vuosia (vuosikymmeniä?) ajaneet autolla. Ei ehkä heti oteta uusiksi pitkiä suoria teollisuusalueella. Lauantaiaamupäivän liikenteessä oli kaikenlaista, mm. sedan-papparainen, joka pyrki pois Prisman alueelta pyöräteitä pitkin. En saanut kiinni, toivottavasti ei lähtenyt ajamaan kutostietä vastaantulevan liikenteen kaistoilla.



Jouluvideoiden postaamisesta huolimatta kevään aavistus hiipii optimistin mieleen. Kello on yli neljä eikä ole pimeää! Kuten kaveri kommentoi somessa: Olemme voittaneet pimeyden jälleen kerran.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti