lauantai 19. elokuuta 2017

Viisi zetaa

Työ on haitannut harrastuksia oikein olan takaa, emmekä ole haku- emmekä agilitytreeneihin päässseet. Pihatokoa ja keppejä, joitain eteenmenotreenejä eri kentillä. Pitäisi ottaa psyäytyksiäkin mukaan - mutta yhtä pysäytystä kohti tarvittaisiin 1000 lelulle juoksua. Metrin esteeseen voisi ottaa noudon mukaan."Pääsin" kolmannelle varasijalle Savonlinnan kuuden koiran hakukokeeseen viikon päähän.

Viikko sitten mökillä uitiin kuin viimeistä kesäpäivää.

Viime aikoina mieleenpainuvinta on ollut Viirun viiden pennun esiintyminen Elo-Kareliassa 13.8. ja sen jälkeiset Pamin 14-vuotissynttärit ja penturiekkumiset Miimillä. Kuka riekkui, kuka ei. Natsimutsin mielestä vain mummo ja Viiru saavat riekkua, tai edes liikahdella. Viirun käytös kyllä harmitti, pennut ja vieraat koirat eivät olisi saaneet tehdä mitään. Äiteen poliisitaipumukset ovat pahimmillaan syntymä- ja synnytyskodissa, "omassa" koiralaumassa.

Ryhmäkuvassa poseeraa Z-pentuetta äiteineen ja isomummuineen: Tuisku-poika, Pami-mummo, Petja-poika, Arra-tytär, Redi-poika, Nero-poika ja Viiru-muori. Myöhemmin synttäreille saapuivat vielä Viirun Kiri-äiti ja Valo-sisko sekä Valon lapsi Jama, ja toisessa satsissa Hippa-isotäti ja Nomsa-pentunen.

Kuva: Jani Hiltunen
Näyttelyssä lapsoset saivat ERI:a ja EH:ta, Petja jopa sertin. Sääli-H-Viirun lapsi sai sertin! Siinä on jalostustyö tosiaan kantanut hedelmää. Pennut olivat myös kivaluonteisia, reippaita ja avoimia, ja omistajienkin suhteen oli onnistanut.

Viiru menossa ojentamaan Redin "isoveikkaa"Pupia. (Kuva: Jani Hiltunen)

Muumimamma, Tiinan sanoin (kuva: Jani Hiltunen)

Naiset (Arra ja Viiru) ahdistavat Neroa kahdesta suunnasta (kuva: Jani Hiltunen)


Viiru ja Petja (kuva: Jani Hiltunen)


Redi (kuva: Jani Hiltunen)

Tuisku (kuva: Jani Hiltunen)

Kävimme näyttämässä Viirun silmäluomen pattia Jari Aholle. Patti tosiaan on tulehtunut Meibomin rauhanen, kuten Sirkku ja Minnakin epäilivät. Hoidoksi tuli patin hautominen lämpimällä ja kostealla neljästi päivässä viikon ajan. Siltä varalta, että hautominen ei auta, saimme reseptin antibioottiin ja kortisoniin. Toivottavasti auttaa, ettei tarvitse turvautua noin ytyihin aineisiin. Ja siinä menisivät sitten sivun suun kahdet oman kaupungin aksakisatkin. Piirinmestaruuskisoissa olisi ensimmäistä kertaa mahdollisuus kilvoitella joukkueidenkin paremmuudesta.

Tänä viikonloppuna on rentoutuduttu poimiskelemalla mustikoita. Jaamankankaan metsissä on ruuhkaa, mutta tuntuu marjoja riittävän kaikille. Viiru mussuttaa varvikossa vaikka miten kauan, mutta Piki taisi mennä vahtimaan. Muuten en osaa sen käytöstä selittää. Se palasi poimimisenaloituspaikalle ja patsasteli siellä valppaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti