lauantai 5. elokuuta 2017

Sarin koulutuksessa 1: Punnerra koirasi tasolle!

Tänään oli ensimmäinen päivä Kärnän Sarin koulutuksessa, huomenna aamulla jatketaan.

Sarin tuomio oli, että koira on erittäin hyvä, mutta minä pilaan sen työskentelyä huonolla alueen lukemisella ja epäselvillä lähetyksillä.

Kun koira on tyhjälle lähtenyt suoraan, etene ajoissa ja katso seuraava lähetyspaikka. Kun koira tulee keskilinjalle, se on helppo saada lähtemään suoraan ja näyttävästi, kun lähetyssuunta on katsottu etukäteen. Kehu koiraa sopivassa vaiheessa - ei ehkä silloin, kun se on saavuttanut takarajan, ettei se lähde leikkaamaan vinosti keskilinjalle. Katso, mistä koira on tullut pois, ja huolehdi että koko alue tulee tutkittua. Jos koira ei lähde suoraan, lähetä uudelleen kaartamispaikasta. Nämähän me kaikki tiedetään...

Yksi ukko jäi löytymättä, kun en pistottanut oikein. Näin Viirulle tuli alkuun 200 m tyhjää. Hyvin jaksoi. Kahden ekan ukon oli tarkoitus olla palkattomia. Toista ei löydetty, ja ensimmäinen palkkasi omilla nameillaan. Tässä nimittäin päästiin treenaamaan hallintaan tulon ennakointia. Viiru tuli ennenaikojaan sivulle ja nakotti siinä hyvän tovin. Pikkuisen liikutteli jalkojaan. Lopulta tuhahti ja tuumasi, että on kai sitten mentävä takaisin ihan ukon viereen haukkumaan. Sitten sai maalimieheltä palkan hyvästä haukusta.

Olipa hyvä treeni. Saa nähdä mitä kouluttaja meille huomiseksi keksii. Tänään vielä radan lopussa huijasi ja kysyi, kutsunko koskaan Viirua tyhjältä pois. Heti piti sitten tietysti kutsua, mutta saman tien alkoi kuulua ilmaisuhaukku.

Viirun silmäluomessa on todennäköisesti joko hyönteisen purema tai tukkeutunut Meibomin rauhanen. Pitää odottaa, kunnes Joensuun ainoa silmiin erikoistunut eläinlääkäri palaa lomalta runsaan viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti