perjantai 6. helmikuuta 2015

Kiertämistä

Maanantaina ei enää ollut Pikin agilitya, joten ohjelmassa oli lenkki ja kotitokoa. Kotipihalla Piki pysyy jotenkin paikoillaan. Tiistaina Viirun agilityssa oli taas vinkeä rata. Alkuun olisi saanut survottua useammankin valssin, mutta parhaiten minulle sopi ihan vain pyörittäminen. Oli kunnon juoksupätkä 8 - 12, jossa Viiru pääsi vauhtiin. Tällaisissakin kohdissa taas näkee, miten paljon hidas ja epäselvä ohjaukseni yleensä hidastaa Viirua.

Rata: Tuomas Haverila
Hypylle 12 harjoiteltiin päärynää ja saman siivekkeen ympäri pyörittämistä. Luontevaahan olisi ollut mennä toisen siivekkeen kautta. Päärynä ei onnistunut kertaakaan koko radan osana. Ei kun SM-kisoihin treenaamaan ;)

Joan tokoryhmässä pärjäiltiin ilman kouluttajaa, mutta Viiru teki samaa kuin viimeksi Suskin kanssa, voittajaluokan ohjattua noutoa niin, että vai toisella puolella oli namikuppi. Nyt Viiru lähtee sinne jo livakasti, mutta etenkin aluksi törpön kiertäminen seuraten oli vaikeaa, kun nakinpalanen houkutteli. Harjoiteltiin sitten eriksen seuraamista ja suuntia. Seuraamisessahan ei ollut vikaa ilman nakin kutsua. Viiru myös kiersi törppöjä lähetettynä. Mira paukutteli keinua treenimme aikana, mutta siihen Viiru ei reagoinut lainkaan. Alun paikkamakuussa kävin kerran paukauttamassa keinua niin, että Viiru näki. Ei ongelmaa.  

Viikon aikana on myös lenkkeilty Vinjan kanssa ja selvitelty Pikin kyynärää. Kävin kuvanneen eläinlääkärin luona katsomassa kuvia uudelleen ja soitin Kennelliiton arvioijalle. Kumpikin lääkäri selitti tarkkaan, mutta kun ei ymmärrä, niin ei muista. Liman sanoi ainakin, että kyseessä on kyynärnivelen ulokkeen pinta (mikäli kirjoitin muistiin oikein). Kummankin mukaan nivelrikkoa on vähän. Voisi olla traumankin tulosta. Tarkempaan diagnoosiin tarvittaisiin kuvia eri suunnista tai TT-kuva. Kumpikin lääkäreistä sanoi, että uusintakuvauksessa (myös TT) ei todennäköisesti tule ykköstä parempaa arviota. Liikuntaa ei tarvitse rajoittaa. Piki sai reseptin Arthryl-kuuriin. Kyynärä ei ehkä tule ikinä oireilemaan, mutta hyvä on seurata tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti