perjantai 7. marraskuuta 2014

Tee jotain väärin joka päivä

... Mutta tässä kerrotaan vain koirien tekemiset.

Alkuviikon aksat

Pikin kanssa opeteltiin valssia ja niistoa. Piki kääntyy yllättävän hyvin. Nyt pitää jatkaa kääntymisen opettelua lelun tai namin avulla, ettei käy niin kuin Viirun kanssa: korkeelta ja kauas. Bc-pojat Gust ja Grimm lähtivät lenkille, ja kylläpä teinit juoksivat.

Viiru ennätti tiistaina vain yhden setin verran baanalle, koska treeniaika loppui kesken. Onneksi se eka kerta meni hyvin. Vitoshypyllä könötin siivekkeen edessä rintamasuunta viereiselle muurille (joka puuttuu kuvasta); sinnehän se syöksähti. Tuomas suositteli hypylle 13 persjättöä, sitten valssaamalla siirtyminen hyppyjen yläpuolelle, kunnollinen välistäveto ja heitto hypylle 15. Tämä toimi paremmin kuin oma versioni, jossa en ehtinyt päällejuoksuun hypyn 14 alapuolelle.

 
Rata: Tuomas Haverila ja Soili Makkonen

Keskiviikkoillan Nenäpäivä-konsertti

Loppuviikon tokot

Viirun voivoi-kurssilla hypättiin ja mentiin ruutuun häiriössä. Häiriötä ei Viirulle ole toisen tekeminen, saati toisen kentän agility, joten oikeastaan häiriötä ei ollut. Harjoiteltiin vinoa hyppyä. Suski myös näytti kaksi tapaa noutoon innostamiseen. Eka projekti noudon suhteen on kuitenkin omasta mielestäni palautusasento - sitten ei hidas palautus (jos sellainen on) johdu ainakaan luovutusasennon epävarmuudesta. Peruuttaa pitää, koska Viiru jää liian kauas. Pikkuhiljaa muistin eri vihjeistä, että olin päättänyt opetella ruudun kosketusalustalla. Se sujui eri hienosti. Jäävissä pitää panostaa yksivaiheiseen maahanmenoon.

Piki oli Vinjan kanssa lenkillä kaksistaan, ja meno oli tietysti ihan erilaista kuin tukihenkilö Lady Dominan läsnä ollessa. 

Perjantaina ehdittiin ennen Joan tokoryhmää kahlata lenkki vastasataneessa lumessa - hiihtäjät eivät olleet vielä ehtineet Pärnälle - sekä treenailla Viirun kanssa vähän keppejä. Suljettu kulma meni hyvin, avokulma oli vaikea. Tokoryhmässä oli meidän lisäksemme vain Kaista-kelpie. Kaistan emännän erityisosaamisen ansiosta sekä Viiru että Piki harjoittelivat hyppytekniikkaa, Viiru kapulan kanssa hypyn, maksimuurin ja hypyn yli. Tarkoitus oli saada ponnistuskohta oikeaksi. Pikillä oli neljä hyppyä 20 cm rimoilla. Ilmeisen hyvin sujui kummallakin tyttösellä. Kiinnostava treeni!

Viipovaapo teki myös seuraamista Ilonan häiriköidessä vieressa. Kun Viiru kekkasi kupletin juonen, se oikein pinnisti eikä noteerannut häiriötä ollenkaan. Enkö olekin hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti