sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kuvia, joissa koirat eivät istu

Kerrankin on koirista äksönkuvia. Jari kokeili uutta kameraansa. Kuvaaminen vaatii vielä treeniä ja totuttelua, mutta kyllä jo nämäkin kuvat voittavat kännykällä otetut asetellut pönötyskuvat.Laululavan takana mahtuu kiihdyttelemään.

Muhkea häntä.
Mikä eläin?

Kotipihalla Piki treenasi keinua: juoksi keinun päähän palkalle. Sisällä Pikin kanssa harjoiteltiin kosketusalustaa. Viirun kanssa kokeilin maahan-istu-kaukoja kirjan kanssa. Äh, hankalaa. Ensin pitää opettaa Viiru istumaan kirjan päällä. Oliko kirja väärän kokoinen? Kaikki apuneuvot ja härpäkkeet tuntuvat aina niin hankalilta, kuten vaikka kepeillä ohjurit tai haussa rulla ;) Ilman kirjaa Viiru pysyi kyllä paikallaan siirtymissä. Opettelin työntämään Viirun taaksepäin istumaan seiso-istu-siirtymisessä. Kauheesti kaikkea opeteltavaa.

2 kommenttia:

  1. Ohut tyyny voi olla parempi kuin kirja. Koira huomaa helpommin että takatassut on jossakin "erilaisella" alustalla ja se joutuu joustavan alustan vuoksi hiukan enemmän keskittymään jalkojen paikalla pitämiseen. Alkuun opetin korkealla tyynyllä, että ylipäänsä laittaa takajalat sille. Sen jälkeen meillä oli käytössä sohvatuolin niskatyyny, n. 30 x 20 cm ja paksuutta sillä muutamia senttejä.

    Toki ihan alkuun tosi paljon i-m-i ja seiso-maahan-seiso ja seiso-istu-seiso jumppaa ihan reilulla käsiavulla lattialla, jotta koira ylipäätänsä oppii liikeradat. Näitä varmaan jo olettekin tehneet kun nyt haluatte edetä.

    Kärsivällisyyttä kaukoihin, niitä kannattaa tehdä lähes joka päivä edes muutama toisto. Muuten katoavat huipputason koiraltakin aika nopeasti :)

    VastaaPoista
  2. Kärsivällisyys ei ole ihan parhaita puoliani, eikä tarkkuus ja johdonmukaisuuskaan. Ei auta kuin skarpata ;) Kiitos neuvoista!

    VastaaPoista