perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kiteellä Amerikan malliin

Koiraharrastus vie kivoihin paikkoihin ja tapahtumiin. Tänään perjantaina kisattiin Kiteellä Villa Taivaannastassa Amerikan malliin ASCAn säännöillä (Sari Kariluodon laatima sääntökooste) kaksi hyppyrataa ja kolme agilityrataa. Kisat olivat kuitenkin hyvin pienet, startteja oli runsaat 60. Viiru debytoi kahdella hypärillä ja kahdella agilityradalla.  Vipstaaki sai kaksi Q-tulosta: yhden "hypäriLUVAn" ja "yhden agilityLUVAn" (vihreät läpyskät), ja ilmeisesti jonkin muunkin tuloksen, koska sijoitusläpysköitä on kolme. Yhdellä radalla teimme keinun kolme kertaa, koska kriittinen kriitikko oli sitä mieltä, että kontaktit olivat huonot.
Kunnianhimoisena tavoitteena oli viettää kaikille hauska päivä, ja siinä tottavie onnistuttiin. Ihmisnäkökulmasta: loistava seura, hauskat radat, joustava ja pitävä nurmikenttä, aurinkoinen sää, kaunis maaseutu, siisti sisävessa, makoisa keittolounas, rento tunnelma, lyhyet odottelut, taitavat koirat... Ja lisäksi paras kisakaveri! Joka tosin viimeisessä lähdössä varasti - ja annoin sen tehdä niin...

Radoilla oli sama pohja, joka juostiin eri suuntiin. Tuomarina oli Andrea Hoffman.

Hyppyrata

Agilityrata
Torstai sen sijaan oli kaikkea muuta kuin toivoa täynnä. Kävimme silloinkin Kiteellä, ASCAn paimmennuskokeen pitopaikassa Pia Hjerppen luona harjoittelemassa paimentamista. Minulla eivät lainkaan riittäneet taidot, asenne eikä motivaatio "lentävillä" lampailla. Kotimatkalla ajoin harhaan Kiteen ja Tohmajärven perukoille enkä osannut nauttia maalais- ja järvimaisemista, kun pelkäsin, että navigaattorin naisesta loppuu virta, ja aprikoin, päädynkö Sortavalaan vai Petroskoihin.

Keskiviikkona oli vähän mutta hyvää. Päivällä kävelimme läheiselle koirankoulutuskentälle aloittamaan projektia Metrin este.
Taitavan avustajan siivittämänä meni ainakin 80 cm. Haukkuilmaisua innostettuna harjoitelttin myös. Ja uitiin.

Sirkun blogissa on myös vähemmän mairittelevia kuvia Viirusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti