torstai 9. elokuuta 2012

Viiru had a little lamb

Aivan ensiksi haluaisin kiittää Riittaa ja Heidiä, jotka ovat vastanneet haasteeseen. Kiitos!

Viime vepen jälkeen tapahtunutta: Mörkö on hengissä, voi paksusti ja täytti 7 v. Onnea!

Maanantain hakuharkoissa olimme vielä pelastuskoiraradalla, nyt metsäisellä taka-alueella, jolla on oivia umpipiiloja. Viirulla oli neljä ukkoa umpparissa: ykkönen kaapelikelan sisällä, kakkonen betoniputkistossa, kolmosta en muista missä ja viimeinen roskiksessa.  Ensimmäinen meni suunnilleen pistottamalla mutta muut enemmänkin partioimalla. Tai rehellisesti sanottuna Viiru kävi issekseen etsimässä kolmosen ennen kakkosta "hieman" eri suunnasta kuin mihin sen lähetin. Ilmaisu! Varsinaisia ilmaisutreenejä emme ole tehneet, mutta pitämisharkoissa on jonkin verran edistytty.

Viia ja Viiru lämmittelevät hakuharkoissa.
 Pikkuisena kotitreeninä olemme tehneet myös kujakeppejä, keinua ja alastulokontaktia. Alastulokontaktitreenissä on minulle liikaa liikkuvia osia enkä ole oppinut naksuttamaan oikeaan aikaan ja enkä palkkaamaan oikeasta asiasta. Viiru on alkanut hätkähtää keinun ääntä, kun paukahdus kuuluu sen takaa. Niinpä ollaan tehty treeniä, jonka minäkin osaan: paukuttelen keinua ja heittelen Viirulle ja Topsukalle namuja nurmikolle.

Agilityn viikkotreenissä torstaina tehtiin paria pikkuista hyppy-putki-rataa, jotka olisi saanut tehdä vauhdillakin, jos olisi osannut. Hauskaa oli kummallakin. Lussupallo on Viirulle tosi mieluinen palkka.

Vepessä keskiviikkona oli ihan mahtava sää! Tämän lähemmäs myrskyä ei täällä vepessä ole päästy. Satoi,  ja aavalla kuohuivat vaahtopäät. Rantaan löivät oikeat aallot. Tuuli ulvoi. Jos koira vie nyt, se vie milloin vain. Topihan vei:) Tosin tehtiin superhelppo ja helppo: matka oli lyhyt, palkka veneessä ja ensimmäisellä kerralla Sirkku jopa muistutteli namuista pariin kertaan. Viiru hyppäsi veneestä ja haki narupallon veneestä.

Viiru ja lampaat: Tiistaina ajoimme Vehmersalmelle Kuttukuuhun kävelemään lampaiden kanssa. And everywhere that Mary went, the lamb was sure to go. Hyvin koulutetut lampaat seurasivat minua ja Viiru kulki Sinikan kanssa perässä. Takaperin kävely ja sauvan käyttö on niin vaikeaa, että en pysty yhtään kiinnittämään koiraan huomiota. Jälkimmäisessä setissä vapaana ollessaan Viiru pyrki pois pyöröhäkistä. Mieluummin Viiru olisi telminyt Hupi-porikoiran ja Masi-shelttipennun kanssa. Yleisvaikutelma treenistä oli kuitenkin myönteinen, ja ensi tiistaina mennään taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti