maanantai 27. elokuuta 2012

Ihme elukka

Elinan koulutuksen ratapiirros:


Linjausten paikat: hypylle 3, jotta saatiin koira ohjautumaan oikeaan päähän putkea 5, ja jälleen hypylle 15. Jaakotus tehtiin hypylle 7, jotta saatiin koira A:lle eikä putkeen. Supersössimiskohta oli 12 - 13.  Tällä radalla oli hyötyä Viirun joskus turhankin innokkaasta putkiin irtoamisesta. Kun Viiru säntäsi pituuden yli putkeen 10, minulle jäi hyvää aikaa kipittää hypylle 12.

Nyt asiaan eli tämän illan hakutreeniin, johon otsikkokin liittyy. Olen ajatellut, että hakuharkkoihin lähtö olisi yksinkertaista, kun koiralla olisi haukkuilmaisu ja lelupalkka. Ei turaamista rullien ja kissanruuan kanssa. Ehkä tämä toteutuu:) Olen haukuttanut Viirua joitain kertoja kotona ja kentällä lelulla tai namilla, ja muutama louskautus jo irtoaa. Nyt kokeilimme haukkumista treeneissä. Ensin Lea houkutti pallolla, ja heti irtosi muutama haukku. Vaihdettiin omaan pehmoleluun, ja taas Viipotti louskutti ja lelu lensi. Riitta otti lelun ja asteli muutaman askeleen päähän metsään. Viiru juoksi luokse ja haukkui Riitalle. Jatkettiin vielä ihan hakualueella: Lea, Riitta ja Essi pakenivat vuorollaan lelua heilutellen metsään. Lähetin Viirun ukolle: suora pisto ja muutama haukku. Viimeisenä Lea meni pitkälle ja palkkasi jo ensimmäisestä haukusta.

On se ihme tytsi. Lean mukaan tästä on hyvä jatkaa. Viiru ei yhtään ujostele haukkumista vaan katsoo silmiin ja haukkuu. Aluksi on tärkeää haukun aloittaminen, kestoa ei pidä ahnehtia. Ukkoina voivat olla muutkin kuin oman ryhmän tutut maalinaiset. Tärkeää on, että Viirua eivät nyt ukot pelästytä. On kuulemma lähes valmis käyttövalio;) Olisiko treenaamista ja kisaamista vaille valmis projekti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti