torstai 16. elokuuta 2012

Hidas mutta kömpelö

Keskiviikkona vepessä oli pehmeä elokuun ilta. Oli tilaisuus harjoitella hukkuvan pelastusta, ja Topi teki avoimen luokan pelastuksen. Metrin verran meni syrjään tolpista. Toisena liikkeenä Topsukka hyppäsi veneestä ja hinasi toisen veneen rantaan. Nyt ei köyttä heitetty eikä edes näytetty etukäteen. Ensin koira, sitten köysi. Topi oli kuitenkin kartalla ja lähti heti käsimerkistä. Ihan huippua, vene jopa päätyi ihan keskelle tolppia. Hyvä Topi! Jouduin perumaan Topin koeilmoittautumiset, kun hoksasin että lääkärin vastaanotolla heinäkuun lopussa Topiin piikitettin kortisonia tms., jonka varoaika on viisi viikkoa (pitkävaikutteinen kortikosteroidi,  metyyliprednisoloniasetaatti). Pikkuisen harmittaa!

Avoimen luokan hukkuva on Topille varmaan koko vepen helpoin liike: hyppy veneestä houkuttimena ja yliärsykkeenä loiskiva ihminen, helppo tarttua patukkaan ja jatkaa vain uimista rantaa kohti hukkuva mukana. Myös muut avoimen luokan liikkeet ovat ihmeen helppoja - paitsi ehkä vienti;)

Sitten Viiru ja minä uimme mukavan lämpimässä vedessä.

Torstaina agilityssa Sansku oli suunnitellut vielä helpompia ratoja kuin viimeksi. Hidas mutta kömpelökin pärjäsi. Mukavaksi vaihteluksi radoilla oli myös pussi ja pituus. Pussi meni jo pian osana rataa. Ensin pussia tehtiin kuitenkin erikseen huippupalkalla: Susun karvalelulla, jossa on pallo ja jota voi myös vetää. Harjoittelimme myös hidastamista, takaaleikkausta hypyillä ja ihan erikseen keinua, hieman samaan tapaan kuin kotipihalla.  Olipa mukava treeni! Seuraavan ryhmän Kaisan mukana oli kahdeksan viikon ikäinen pihakoira, sitä ihmeteltiin ja ihasteltiin lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti