maanantai 12. kesäkuuta 2017

Miss Märkä Froteepyyhe Maaningalla

Riitta heitti Facebookissa mustavalkokuvahaasteen. Mustavalkoiset kuvat tuntuvat paljon syvällisemmiltä ja onnistuneemmilta... Haasteen aihe on Pysähdy hetkeksi.

Pysähdy hetkeksi!

Viime syksynä kiukustuin, kun emme päässeet haku- emmekä mejäkokeeseen. Nyt koepaikkoja sen sijaan saa. Mietin viime viikolla jopa monta iltaa, peruisinko lauantain hakukoepaikan Maaningalla, kun Viiru ei hypännyt metrin estettä eikä ylittänyt A-estettä Josepan kokeessa sunnuntaina. Maanantaina kävimme fyssarilla: ei jumeja, ei fyysistä vikaa. Torstaina juoksutimme Minnan kanssa Viirua hypyn ja A-esteen yli. Lisäksi Viiru teki yhden melko epäonnistuneen eteenmenon. Lähdettiin kokeeseen kokeilemaan. (Jos joku muu käyttäytyisi tällä tavalla, pitäisin häntä ihan pimeenä. Osaamattomana kokeeseen. Mutta tuntuu, että tämä harrastus ei muuten edisty. Enkä halunnut perua paikkaa ilman kunnon syytä.)Startattiin Maaningalle aamupuolikuudelta. Kuuma päivä tulossa. Auton ilmastoinnin sain onneksi korjautettua edellisenä päivänä. Auto täyteen kylmiä vesipulloja. Kylmäkallet kadonneet (=annettu lapsille). Froteeloimi ja -pyyhkeitä kasteltaviksi koirille. Matkavesipullo - jospa Viiru kerrankin joisi maastossa. Piki kyytiin.  Uudet lelut ja namit mukaan.


Hyvää palvelua?

Epätasainen ja pieni nurmitottiskenttä oli jo aamulla kuuma. Viiru ei hypännyt. A:n meni toiseen suuntaan "painostavan käskyn" jälkeen. Eteenmenoa ei osannut vieraalla kentällä ja piti varmimpana mennä maahan, kun viimeksikin lopuksi tehtiin niin. En odottanut tuomarin lupaa kapulan heittoon. Seuraamisessa ei ollut tarpeeksi kestoa. Olin huolimaton ja annoin kaikenlaisia turhia vartalo- ym. apuja. Pisteitä saimme 61 p. Nyt vain pitäisi päättää, treenatako tottista, treenatako hyppyä vai lopettaa haku. Aamun jälkeen olin lopettamisen kannalla.

Mutta kun on tänne saakka tultu, ollaan loppuun asti. Autoja ei saanut varjoon. Istuskeltiin muiden kisaajien ja koirien kanssa harvoissa varjopaikoissa. Oli taas niin hyvää seuraa!

Viiru jaksoi helteessä ja paahteessa, mutta tiukkaa teki. Esineruudusta vein koiralta pari pistettä. Hakurata oli tuomarin sanoin tuossa säässä raskas. Viiru säästeli itseään, ei lähtenyt vastatuuleen toiselle puolelle. Työskentely olikin "alahyvää" ;) Mutta alue tuli tutkittua, kaikki ukot löytyivät ja tulivat erittäin hyvin ilmaistuksi. Pisteitä saimme 161/170 p. Mutta hiki tuli. Viiru jopa joi hieman - ekaa kertaa. Pistolta palatessa se heittäytyi maahaan: on niin hiki!

Ihan mahtavaa seurata koiran työskentelyä. Pitäisikö kuitenkin jatkaa?


Sateinen aamu
Sunnuntaina levättiin.


Vuodenaikakuva
Agilitytreeneissä tiistaina tehtiin Petteri Kermisen kuvioita. Piki myös treenasi keppejä. Nyt emme päässeet etenemään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti