torstai 22. kesäkuuta 2017

Este, hidaste, haaste?

Harvinaisen pitkä kirjoitustauko johtuu, paitsi tapahtumien vähyydestä, myös siitä, että oman puuhastelun tapahtumat tuntuvat niin pieniltä sen rinnalla, että joalaiset käväisivät kahmimassa hopeamitaleita agilityn SM-kisoissa: maksijoukkueelle hopeaa ja Soilille medien yksilökisassa hopeaa. Hoppee ei todellakaan ole häppee, vaan ihan päinvastoin. Ylpeetä olla joalainen (vaikkei itsellä olekaan mitään osuutta taitoihin ja menestykseen)!

Viirun tähtihetki SM-kisajoukkueessa 2015

Meidän harrastuselämämme on pyörinyt esteiden ympärillä. Vai ovatko vain hidasteita tai haasteita? En ole taaskaan/vieläkään tehnyt tietoista päätöstä pk-esteiden treenaamisesta; olen vain hieman vaivihkaa, itseltänikin salaa, aloittanut harjoittelun. Tässä hienossa kuvassa on Linnunlahden kentällä säädettävä pressuhyppyeste, säädettävä puinen hyppyeste, kiinteä puinen hyppyeste, matala A-este, korkea A-este.Hyppyä on tehty naksutellen kentällä ja pihalla kolme kertaa. Hypyn itse hakeminen sopii herkälle sielulleni, koska koiraa ei painosteta hyppäämään. Mutta ei ole metri mennyt, haamuraja tulee 90 cm:n jälkeen. Ollaan myös tehty hyppytekniikan set point -harjoitusta, jossa koira kuuden jalanmitan päästä lähtemällä hyppää okserin, jonka korkeutta pikku hiljaa nostetaan ja sitten lasketaan. Pikin kanssa on tehty samoja harjoitteita.

Mustikat Nero ja Piki hakutreeneissä tallaamisen tauolla

Kokeen jälkeen on käyty parit hakutreenit, joista kumpikaan ei ollut kovin onnistunut. Eilen teimme "penturisteilyä". Toinen puoli oli ojitettua suota. 10 pistoa väsytti Viirua jo kovin.

Agilitytreenit on sullottu melkoisen pieneen tilan hallimme remontin vuoksi. Eilen piti päästä kokeilemaan maksien finaaliradan paria kohtaa, alkua ja kepeille vientiä. En osaa/uskalla kopioida ratapiirrosta tähän, mutta se löytyy esim. Heidin blogista. Helppohan se on treeneissä niitä yksittäisiä kohtia tehdä :) Toisaalta halliremontti voi olla koirille kiva: tehdään yksittäisiä lyhyitä pätkiä ja palkkaa tulee usein. Pikin kepit menivät hienosti, vain yhdet ohjurit alussa ja lopussa.

Samikset
Piki kävi tänään paimentamassa vuoden tauon jälkeen. En ollut itse mukana, mutta kuulemma hyvin ja innokkaasti sujui. Nähtiin taas Petjaa ja Arraa, kun kävivät Pikin hakemassa ja palauttamassa. Mainiot tyypit, joilla myös lampailla on lähtenyt hyvin käyntiin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti