lauantai 6. toukokuuta 2017

Kynsiongelmia, juoksua, sohjoa ja takaaohjausta

Vapun päivänä huomasin koirien kynsiä leikatessa, että Pikin oikean etujalan kynsistä osa oli rispaantunut. Valitettavasti huomasin vasta leikattuani yhden verille. Kolmen koiran kynsien leikkuu menee liukuhihnatyyliin, paitsi Pikin takakannuskynnet. Ne ovat vaikeat.

En tiedä, mistä rispaantuminen johtuu, mutta lisäsin liharavintoon lisäravinnejauheen määrää, ja aloin antaa useammiin nappuloita ja öljyä (yhden kerran sijasta välillä kaksi kertaa).

Koirat alkavat viihtyä kuistilla, kun sää lämpenee.

Piki jätti parit treenit väliin, samoin Viiru juoksun vuoksi. Pikillä oli vatsakin löysällä, ehkä veren näkemisen järkytyksestä. Ajatus oli avata Pikin agilitymöllikisaura tiistaina omassa hallissa, mutta se jäi nyt vain haaveeksi.

Lauantaina kumpikin koira pääsi Harri Kataisen koulutukseen PoKS:n hallille. Kivituhkan keisarinna Viiru veti lipat heti ykkös- ja kakkoshyppyjen väliin. Huono ohjaus, liukas pohja. Ehkä koira tottuisi pohjaan, mutta onneksi ei tarvitse. Ekan setin Viiru varoi sitten liikkeitään. Tokassa setissä tehtiin alkuun vähemmän liukastelua aiheuttava ohjaus. Minun pitäisi osata tunnistaa ei-optimaaliset tilanteet ja sopeuttaa ohjaus niihin - vaikken pärjää edes normitilanteissa.

Puolisääreen ja ylemmäs ulottuva sohjo jäähdyttää treenin jälkeen.

Silleen oli mukava mennä, että tehtiin oman ohjaussuunnitelman mukaan, ja Harri auttoi siinä. Tein kaikenmoisia takaaohjauksia, joita en ehkä kisoissa käyttäisi, ja Harri kommentoikin, että ahtaisiin paikkoihin ja muuallekin ehtisin kyllä valssaamaan ym., joten pitäisi löytää tasapaino näiden välillä. Putkijarrusta pitää nyt muistaa, että hankalassa paikassa pitää rääkäistä Viiru jo silloin kun Viiru menee putkeen. Kaikenlaiset suhinat ajoissa tai koiran nimen huutaminen myöhään on ihan ajanhukkaa.

Rata oli rakennettu niin, että esteelle 18 saakka voi kipitellä ilman keppejä ja kontakteja, ja niin Piki teki ekan setin ihan huipusti. Ohjauksen seuraaminen ja irtoaminen on niin hienoa. Myöhemmin harjoiteltiin putkien ja hyppyjen leijeröintiä.

Tekeminen varsinkin Viirun kanssa oli vähän sinne päin, mutta hauskaa oli. Ensi viikolla aloitamme nollaratatreenin, pk-tottiksen ja ampumiseen totuttelun sekä pk-haun ilmaisun kertaamisen. Ainakin nämä. 

2 kommenttia:

  1. Heihei teille! Salalla on myös vähän pehmeät kynnet ja nyt paimennustreenien (kuiva pelto) jälkeen oli 2 kynttä vähän rispaantunut. Ostin sille Aptus Biorion-tabletteja ja kokeilen auttaako. Paljon terkkuja, kivoja treenejä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, hyvä idea. Topi-tollerilla oli kynsiongelmia, ja sille käytettiin Biorinia ja Megadermia kuureina talvella. Ostan nyt tuota Biorinia. Se ei vissiin ole päällekkäistä muiden lisäravinteidemme kanssa. Hyviä treenejä teillekin! Saatiin ampumistreenit hyvässä porukassa järjestymään jo huomiseksi :)

    VastaaPoista