torstai 7. huhtikuuta 2016

Ihania treenejä

"Aivan ihan treeni", sanoi tokokaveri eilisen treenin jälkeen. Vaikeuksien kautta hauskuuteen: Joan hallin tokotreenien vetovoima hiipuu, kun sää lämpenee, illat valaistuvat ja lumi sulaa. Kura vetää tokoilijoita ja tottistelijoita vastustamattomasti puoleensa. Eilenkin kaikki ulkokentät olivat täynnä - jos eivät lammikoita, niin hullaantuneita harrastajia. Kun ei halliporukkatreeniin ole innostusta, läksimme kaksin koirinemme etsimään paikkaa, jossa olisimme voineet siedättää "pk-tykkejämme" paukkuihin.

Ei löytynyt - joten lopulta päädyimmekin halliin tokoilemaan. Ilman ennakkosuunnitelmaa syntyi huisin hauska häiriö- ja humputtelutreeni agilityesteiden keskelle. Saavutuksista voi kertoa, että nyt Piki osaa tehdä lähes kaikkea kapula suussa, esimerkiksi hypätä esteiden yli ja juosta putkien läpi. Kaikkea muuta paitsi istua kapula suussa.

Tiistaina alkoi agilityn kesäkausi ja uusi treeniryhmä. Treenipalaveri pidettiin yhteisellä lämppälenkillä. Mukava idea; muutenhan on yhteistä aikaakin lähes mahdotonta löytää. Viattomien kiusaaja tunnisti nopeasti itseään nuoremmat nartut ja säntäsi häntä puuhkalla pomottamaan. Varsinkin toinen oli tosi ärsyttävä  luullessaan, että Viirulandian poliisipiirissä saa iloisesti hyppelehtiä ja riemuita. Hetkeksi piti lassota Viirulle panta kaulaan ja panna vanhempi konstaapeli jäähylle.

Rata: Heidi Hirvasoja-Korkee
Treenissä kartoitettiin alkutaso - missähän ollaan syksyllä? Viirulle treeniin ainakin irtoamista ja kontakteja. Alastuloille pannaan kosketusalustat. Irtoaminen 10 - 14 vaati kerran palkkauksen ennen putkea. Sitten Viiru irtosi, vaikkei ammottava putken suu näkynytkään. Itselleni toivoin ohjausta, joka kompensoisi hitauttani. Sitä oli jo tässäkin. Alku ohjattiin kolmoshypyn takaa. Kuutoshypylle tein jonkin "päärynäohjauksen" ylemmän siivekkeen kautta. Viimeisella kerralla se onnistui mielestäni jo oikein hyvin. Samoin putken jälkeen hypylle 10 tehtiin takaaohjaus, mutta se ei ollut niin vaikea, koska sieltä sai jatkaa hypyltä eteenpäin. Ihana treeni tämäkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti