maanantai 16. marraskuuta 2015

Virheitä (ketä kiinnostaa!)

Markku Kaukisen kivat radat löytyivätkin netistä (kansio täällä).

Isoimmat virheet:

Lauantain jälkimmäisellä radalla (edellisen postauksen tunarointivideo) annoin Viirun loikata A:lta (ei kontaktivirhettä), otin liikaa etumatkaa enkä tyrkännyt Viirua kunnolla hypyn 13 taakse. Vaihdoin kepeille lähetyspuolen viime hetkellä (kun muutkin tekivät niin...) ja ohjasin Viirun kakkosväliin.




Sunnuntai aloitettiin hyppyradalla. Pitkään arvoin, miten ohjata hyppy 9, koska on lähes ylivoimaisen vaikeaa saada Viiru kääntymään menosuuntaan siivekkeen ympäri. Päädyin peruspyöritykseen - eihän se toiminut kunnolla. Sähelsin, ja lopulta olin myöhässä hypyn 13 valssissa ja Viiru kerkesi hypätä myös hypyn 18. Koska en kutsunut Viirua kunnolla hypylle 16, Viipo ratkaisi asian niin, että pujotteli hienot itsenäiset kepit minun töröttäessäni hypyn 17 tienoilla. Hyvä Viiru!



Sunnuntain keskimmäisen radan sössin jo alussa - jo rataantutustumisessa oi vaikea pitää mielessä, että neloshyppy hypätään takaa. Eikä sitten hypättykään. (Muita virheitä ei tullutkaan - tällä radalla onnistui ilahduttavan moni juttu.)



Viimeisellä radalla ohjaajaa jo painoi väsy. Viiru tuli ulos kolmosputkesta väärästä päästä; otin liian vähän etumatkaa kepeiltä, pakkovalssi oli myöhässä, kutsuin koiraa liian aikaisin. Keinun jälkeinen ratasuoritus sisälsi hyppyjä satunnaisessa järjestyksessä. Ajatukseni oli pakkovalssata keinun jälkeen ja olla törmäysten välttämiseksi koko ajan hyppyserpentiinin 12 - 16 "alapuolella". Olisi se voinut onnistua! Iso virhe oli, että ei tehty kunnolla A:n kontaktia, vaikka hylky oli jo alla.


Nyt kun näitä muistelee, aika paljon oli onnistumisiakin. Mutta myös tyhmiä virheitä.


2 kommenttia:

  1. Ainakin minua teidän kuulumiset kiinnostaa. Ja ehdotan seuraavaksi otsikoksi "onnistumisia" :D

    VastaaPoista
  2. Koppi! Seuraavaksi onnistumisia :)

    VastaaPoista