sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Borta bra men hemma bäst: maakravut merellä ja maalla

Päivä 1: Joensuu - Hyvinkää - Tuusula - Hyvinkää

Piki pääsi käymään syntymäkodissaan. Jälleennäkeminen ihmisten ja koirien kanssa oli lämmin.

Päivä 2:  Hyvinkää - Nauvo (kaikenmaailman pikkuteitä myöten)

Nauvossa satoi. Merivettä ei kannata juoda; se on liian suolaista.


 Päivä 3: Nauvo - Utö

Neljän tunnin lauttamatka oli aurinkoinen, mutta onneksi tuuli hieman. Eivorin aurinkokannella oli paljon ihmisiä ja koiria, mutta se ei estänyt Viirua heittäytymästä selälleen, kun lapset tulivat silittämään. Pöydän alle pääsi varjoon.
Utössäkin oli helteistä eikä varjoa oikein missään (missä ovat puut?) Eikö saaristossa tuulekaan aina? Uimaan ei päässyt, koska rannat olivat sinileväpuuroa. Maisemat olivat vaikuttavia.


Päivä 4: Utö - Nauvo -Tammisaari

Pieni ihminen jyhkeän majakan juurella avarassa ulkosaaristossa.


Lauttamatka takaisin sisäsaaristoon polttavassa auringossa peilityynellä merellä kesti takaisinkin päin pitkät neljä tuntia. Koirat jaksoivat taas matkustaa hyvin ja seurustella kanssamatkustajien kanssa. 

 

Tammisaaressa majoituimme Hotel Sea Frontiin, joka oli koirien kanssa majoittumiseen mainio motelli. Tilava huone, parveke, merenlahti, helposti pääsi kävelylle - tai ehkä majapaikka vain tuntui erinomaiselta edellisten öiden ahtaiden ja kuumien huoneiden jälkeen.

Päivä 5: Tammisaari - Fiskars - Karjalohja - Hyvinkää

Aamupäivällä koirat pääsivät pitkästä aikaa irti, ja viidessä minuutissa ne olivat yltäpäältä liejussa ja takiaisissa kierittyään mutaojissa ja pusikoissa. Tammisaaren rantabulevardilla saatiin hieman huuhtouduttua meressä. Vanha kaupunkioli pittoreski ja Cafe Gamla Stanin ihanalle sisäpihalle saivat koiratkin tulla omenapuiden varjoon. Reissun aikana Viiru sai esittää milloin shelttiä, milloin collieta. Tammisaaressa puutarhansa aidan takaa vanha rouva muisteli isänsä aikanaan Englannista tuomaa skotlanninpaimenkoiraa.

Piki ja Viiru olivat niin nätisti koko matkan, että ne eivät oikeastaan olisi ansainneet tulla kuvatuiksi Raippatorin häpeäpaalun juurella.


Aika kuuma. Onneksi auton ilmastointi korjattiin ennen reissua.


Karjalohjalla Puujärvessä viilennyttiin.
Päivä 6: Hyvinkää - Helsinki - Vantaa - Hyvinkää

Viiru ja Piki hengailivat Hyvinkäällä mummolassa, kun lähdimme hakemaan Sirkkua ja Susua sekä shoppailemaan. Takaisin mummolassa:


Päivä 7: Hyvinkää - Helsinki - Kuopio - Joensuu

Yllättävää kyllä, yksi reissun parhaista koirien uimapaikoista oli Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella Savilahdessa.

Ja sitten mökille päiviksi 8 ja 9: Paljasjalkainen pohjoiskarjalainen nauttii.


Piki alkoi uida ihan oikeasti. Aiemmin se on puolivahingossa rynnännyt lelun perään. Parempi, että koirat uivat uimisen ilosta ja mielellään rauhallisesti, kuin kiihkeinä lelua/keppiä/tms. hakien.

Ostin koirille Mikkelistä Rahulan Rehun tehtaanmyylästä putkiluun pätkät. Piki ihmetteli aluksi.


Hmm, hyvää...
Luista meinasi tulla tyttösten ensimmäinen riita. Ne vaihtelivat luita, kunnes Viiru ei halunnutkaan vaihtaa eikä Piki uskonut heti. Otin kalutut luut pois. Ensi kerralla ei sitten vaihdella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti