tiistai 24. syyskuuta 2013

Hapuilua ja harmitusta

Maanantaina haussa oli viimeiset iltaharkat, seuraavaksi sunnuntaina. Pimenevää ja kylmenevää, navakka tuuli. Mentiin toissalauantain kisaradalle, mutta lyhennettiin aluetta reilusti. Tehtiin kuoppapiilo, jossa päällä oli levy ja sammalta. Viirun ukot olivat oikeassa takakulmassa ja kuopassa vasemman etulinjan tuntumassa mutta ei läheskään kulmassa asti. Oikealle Viiru piti lähettää kolme kertaa, ilmeisesti aika paljon tuulen vuoksi. Ensi kerralla ykkönen olkoon haamu. Haukku raikasi komeasti 30 - 40 kertaa. En mennyt ukolle. Kuopalle Viiru löysi nopeasti, nuuskutteli, kierteli, käveli päällä, ihmetteli - ja alkoi haukkua :)

Hakuharkkojen aikaan olisi pitänyt soittamalla ilmoittautua BH-kokeeseen, johon osallistumista olen suunnitellut lähes koko kesän. No en muistanut! Kun 20 minuuttia soittoajan jälkeen pirautin ilmoittautumisten vastaanottajalle, kuulin että viimeinen paikka oli mennyt muutama minuutti aiemmin. Ollaan ekana varasijalla. Ja onhan syksyllä vielä muitakin kokeita. Kyllä kuitenkin harmittaa, varsinkin kun tänä iltana Viiru löysi varsinaisen tottisteluilon myös Linnunlahden kentällä. Valo-siskon ja Ilonan sheltin kanssa harjoiteltiin paikkamakuuta häiriössä, seuraamista ja henkilöryhmää (siinä auttoivat muutkin). Pikkuisen muisteltiin Viirun kanssa liki-käskyä (eli suoraan eteen istumista), mutta jos kokeeseen päästään, enköhän kutsu Viipon sivulle. Itsekseni kävelin kaavion useampaan kertaan. Alan muistaa sen.

Aluksi kentällä oli paljon porukkaa, koska uusi pentukurssi alkoi. Topi oli mukana ja suhteettoman innoissaan koulutuskentälle pääsystä. Ei pienellekään kävelylle voinut kentältä poistua. Jee, me tehdään! Mutta mitä? Topi hengaili ja oli mukana menossa (häiriönä), kun Kiri tottisteli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti