perjantai 22. helmikuuta 2013

Ei-putkihullun päiväkirja

Topsukan kuulumisia on toivottu. Topi on nyt runsaan viikon ollut ilman sisäistä antibioottia, kaksi kertaa päivässä on käytetty antibioottivoidetta. Pylly on voinut hyvin. Topia ei ole roudattu mukaan treeneihin, koska Topsukan elämänlaatu on muuten hypännyt ihan uudelle tasolle: perheemme pitkäjalkaisempi ihminen on ottanut tavakseen viedä Topin iltaisin pitkälle lenkille. Topi pääsee ravivauhtiin ja saa kulkea mieleisiään lenkkipolkuja. 

Viirun keskiviikon agilitytreenissä oma oloni oli melkoisen hutera, joten Viirukaan ei joutunut juoksemaan paljon. Tehtiin Tuomaan radasta kohdat 1 - 3 ja 8 - 15 (hyppy 13 ei mahtunut radalle), ja ajatukseni oli mennä ihan peruskäännöksillä. Opetus: Viirun pyörittäminen pitää aloittaa (Topsukkaan verrattuna) aikaisin. Tämän tärkeän neuvon antoi Soili. Mutta tästäpä seuraa se, että jään vielä enemmän jälkeen.
 
Viiruhan pyöri hyvin ja seuraa tosi hyvin ohjausta. Hyppy 11 ja putki 14 olivat lähellä toisiaan, mutta ei puhettakaan että Viiru olisi syöksynyt putkeen. Kaarroksesta hypyn 12 jälkeen tuli turhan suuri, koska olin niin jäljessä. Putkien välissä en mitenkään kerinnyt persjättöön. Haltuunotolla Vipstaaki meni sinne minne pitikin - mutta taas opetus: vapauta paljon totuttua aiemmin.

Torstaina Viirun agilitytreenissä Sansku opetti meille takaaleikkauksia, ja sepä tuli tarpeeseen - niitä ei ole juuri harjoiteltu eikä harjoitellessa ole juurikaan onnistuttu. Mutta nytpä onnistuttiin! Ajoitus löytyi. Rata jouduttiin tosin tekemään pätkissä, koska kentän mittaiselta tuntuneen suoran putken jälkeen en kerinnyt mihinkään. Tehtiin myös ekaa kertaa ohjatuissa treeneissä kontaktit radalla (kosketusalustan avulla), ja hyvinhän se meni. Ja näytimme kouluttajalle keppien edistymisen.

Viirun kanssa onnistumisia (perus)ohjauksissa, joissa en uskonut onnistumisiin, sekä melkein kaikki esteet lähes hallussa - tästähän alkaa tulla todella hauskaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti