lauantai 4. maaliskuuta 2017

Harrastelua

Tänään aamukahvin juominen meni ihan aamupäivän puolelle. Susukin oli kotona, vaikka yleensä se on vetäytynyt osaksi viikonloppua mökille retriittiin. Kaikki ovat saaneet tällöin rentoilla, niin koirat kuin ihmisetkin. Tänään ulkoiltiin kahdessa erässä; Susu sai ihan omat lenkit.


Neighborhood watch "aamu"kahvilla


Eikö täällä saa kahviakaan nauttia rauhassa ilman että tuo piipittäjä tunkee joka väliin.

Viirun ja Pikin kanssa tehtiin pitkän arpomisen jälkeen hallireissu. Miksi ihmeessä ei voisi tokoilla tai tehdä jotain agilityn perusjuttuja ihan omalla pihallakin? Oma vire on hallilla parempi :) Yritin ottaa Pikistä treenikuvan, jossa se on iloinen ja reipas. Tämä kuva on sarjan paras. Oma käsi on vielä ihan ehjä.
Arja onnistui kuvaamisessa paremmin Kontiorannan koirahallilla. Tässä pelataankin Pikin kanssa ihan omalla tasollamme.


Kuva: Arja Kettunen

Maanantain lämpimien tokotreenien (josta Arjan kuvat ovat) lisäksi puuhailtiin tiistain agilityssa, keskiviikon ja perjantain tokossa sekä tänään ikiomassa sekapuuhastelijoiden combossa. Tiistaina Pikin kanssa syveni havainto ohjauksen epäselvyydestä varsinkin takaakierrossa. Suunta on väärä, ja koiranpuoleinen jalkani ei liiku, vaikka niin luulenkin (tämän kertoi myös Lukkarisen Mari). Piki rupesi myös kieltämään tavallista hyppyä, vaikka ohjaus oli ihan ok - Elisa sanoi, että pitää vain vaatia. Piki teki ensimmäiset sujuvat takaaleikkaukset. Viirun kanssa olimme taas isseksemme ryhmässämme ja humputtelimme jotain (keppikulmia, irtoamista, A:ta).

Kuva: Arja Kettunen
Keskiviikon havaintoja olivat, että Viiru ei osaakaan ruutua ollenkaan ja ohjatussa noudossa se lähtee etsimään namikippoa pysäytyspaikan tasolta (kuten on viimeksi opetettu). Paikkamakuussa ei ollut taaskaan mitään ongelmia. Vinjan triplanollakakku oli syntisen hyvää (juhlat jatkuvat).

Perjantaina olimme Viirun kanssa oikein tokokoulutuksessa Poksin hallilla. Kiitos, Eini ja Mari!
 • Ruutu: palkka ruudun taakse
 • Seuraaminen: Rytminvaihdoksissa kontakti putoaa: heti palkka kontaktista. (Itseni pitäisi muistaa kumpaan suuntaan haluan tehdä täyskäännöksen: helppoon tokotyyliin oikealle vai vaikeaan pk-tyyliin vasemmalle). Peruuttaminen: askel kerrallaan hitaasti edeten, liioitellut omat askeleet. 
 • Tunnari: Viiru ei nyt taida osata erottaa hajullisia kapuloita minun hajuisestani, koska yleensä ei-omat ovat olleet hajustamattomia tai pitkään tuulettuneita. Eli tarvitaan aina apulainen asettelemaan vieraat kapulat.
Apulainen tarvittaisiin Pikin keppeihinkin - mutta vieläkin vain nautin yksinäisyyden ylellisyydestä.  Pikin kepit huutavat mieluisan palkkaajan innoittamaa vauhtia. Tehtiin keppejä myös yhden hypyn kautta.
Kaikenlaista muuta: Pikille A:n kontaktia, keinun paukuttelua ja päähän juoksemista, takaaleikkausta hypyillä. Viirulle tunnaria omilla kapuloilla (en sitten iljennyt käydä pyytämässä, että viereisen kentän treenaja olisi hiplannut kapuloita), A:n kontaktia niin että vaihdan puolta tai päällejuoksen esteen edessä, esteiden sanallista erottelua. Vierekkäin olivat kepit, putki ja puomi. Viiru tunsi sanat, jos en antanut mitään muuta vihjettä, mutta jos rintamasuunta oli vähänkään esteelle, sinnehän se sujahti. Käskyt ovat myös äänteellisesti turhan samanlaiset. Matkaa on siis radalla osaamiseen. Mutta on se taitava :)

4 kommenttia:

 1. Mie voin lähtee keppiapulaiseksi, jos huolit :)

  VastaaPoista
 2. Tottahan toki :) Pikin kanssa palkkausapulainen on todella tarpeen, kun sille ei voi antaa mitään vähänkään negatiiviseksi tulkittavissa olevaa palautetta. Minä viestittelen.

  VastaaPoista
 3. Itse tunnariin et tarvitse välttämättä apuria asettelemaan kapuloita. Riittää, että laitat jonkun kopeloimaan ne vieraat kapulat läpi ennen treeniä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eini, joo noin ajattelinkin. Ne viereisen kentän tytöt olivat niin agilityn lumoissa, etten viitsinyt mennä häiritsemään.

   Poista