perjantai 6. kesäkuuta 2014

Viikko paketissa: haku, agility, jälki, pentukoulu, uinti, helle

Maanantaina hakuiltiin taas raunioradan metsäalueella. Susu sai tulla vierailevana tähtenä treeneihimme, joten ajattelin tehdä  Viirulle vain lyhyen treenin. Ukkoja oli kolme, joista kaksi ekaa olivat minusta tosi vaikeita. Nyt etsimme pistottamalla pk-tyyliin. Eka ukko oli kanavan töyrään luolassa oven ja rengasröykkiön takana. Vaati kaksi lähetystä. Viiru löysi ja alkoi haukkua mutta sitten juoksi minua vastaan, kun lähestyin piiloa - palasi kuitenkin takaisin haukkumaan. Löydätkö nyt tänne ihan varmasti? Ei ehkä ihan parasta käytöstä pk-koetta ajatellen. Muuten ilmaisu alkaa kuulemma olla kuin oppikirjasta! Seuraava oli jekku: ukko oli roskiksessa vajaan 10 metrin päässä keskilinjasta. Ei mennyt nenä-Viipo lankaan. Lopuksi oli haamu, joka palkkasi haukun aloituksesta.

Hyvä treeni, mutta ei se vielä mitään: Lenkillä Susu uskalsi ja suvaitsi leikkiä Pikin kanssa. Viipo yritti aluksi olla rauhanturvaajana hurjimusten välissä mutta tultuaan useamman kerran taklatuksi kummaltakin taholta hento bodyguard luovutti.

Tiistai-aamuna Susu lähti kotiin. Viirun ruipelo niska alkoikin väsyä rauhanruhtinaan kruunun ja pyhimyksen sädekehän kannatteluun. 

Pikin agilitytreeni jaettiin kummallekin. Teemana olivat lempiohjaukseni, persjätöt. Meno oli kuitenkin velttoa Viirun kanssa. Uutuuksia: hypylle 9 tehtiin japanilainen. Heidin neuvomana siitä tuli lopulta aika hieno :) A:lle uskalsin tehdä persjätön. Viiru otti kontaktin (toisin kuin aiemmin puolenvaihdoissa), mutta A hidastui entisestään. Pikin kanssa tehtiin elämän ensimmäiset sokkarit putken 3 ja muurin 4 väliin. Lisäksi harjoiteltiin pussia.

Rata: Heidi Hirvasoja-Korkee
Keskiviikkoiltana jatkui Pikin jäljen alkeiskurssi. Minun hermorakenteelleeni ei oikein sovi tuntikausien odottelu helteessä. Tai ainakaan koirien odotuttaminen. Sekä Piki että Viiru ajoivat mejän AVO-luokan muotoiset jäljet, mutta mittaa taisi olla kymmenesosa. Piki ei keskittynyt niin hyvin kuin viimeksi - mutta hyvin meni. Namu oli joka toisella askeleella. Viirun jäljellä (jonka poljin itse) oli namu joka viidennellä askeleella, kulmissa tiheämmin. Keskimmäisellä osuudella Viiru haahuili hieman ja palasi jäljelle. Kuulin jälkikäteen, että siinä oli harhajälki.

Pikin pentukoulu päättyi torstaina. Pentuaksa-teemassa tehtiin putkia ja siivekkeitä - nyt oli ihan matalat rimatkin. Helle näkyi Pikissä hieman. Lopuksi oli luopumisen kertaus. Piki sai kiitosta suuresta sosiaalisen käyttäytymisen kehityksestä koulun aikana :)

Muiden koirien kanssa vapaana Piki on koko ajan osannut olla fiksusti. Käytiin vielä uimassa ja lenkillä Sinan, Saimin ja Ulpun kanssa. Aiemmin päivällä olikin ihan liian kuuma lenkkeilyyn. Perjantaina oli vielä kuumempi eikä kukaan jaksanut tokoilla. Viiru keräsi voimia viikonlopun mökkireissuun. Pikiä odottaa vielä paljon jännempi seikkailu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti