perjantai 23. marraskuuta 2012

Vastaus vanhaan haasteeseen

Haaste bongattu Heidin, Riitan ja Katjan blogista

1. Mitä "ei niin fiksuja" tapoja koirillasi on?
Koirien ei-niin-fiksut tavat kertovat omistajan ei-niin-kovin-fiksuudesta, joten parempi olla paljastamatta. Tosin jotkut ehkä tietävät, mitä koiramme tekevät, jos ne kuvittelevat, että lähistöllä on jotain syötävää. Tai mitä ne tekevät, kun meille tulee vieraita - tai mitä Mörkö tekee, kun joku vasalli haaveilee poistuvansa keisarikunnasta.

2. Onko sinulla jokin koiriin liittyvä tarvike, jota ilman et pärjäisi?
Tämähän huomattiin kesällä, kun piti kääntyä takaisin reissun päältä, kun Mörkön lääkkeet olivat unohtuneet. Kun ikää on tullut ja terveys mennyt, tarvitaan Mörkön ja Topin lääkkeet. Imuri-Mörkölle ja kuuro-Topille tarvitaan pannat ja remmit, Topi ei kuule ja Mörkö vähät välittää. Syys- ja talvipimeässä metsästäjä-Viirulle lamppu ja heijastinliivi ovat tärkeät turvallisuuden vuoksi. Auto, omakotitalo ja kesämökki järven rannalla ovat myös aika tarpeelliset.

3. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia ja tavoitteita teillä on?
Mörkölle ja Topille toivotaan hyvää vointia ja kiinnostavaa puuhastelua. Viirusta en ole vielä päättänyt, missä lajissa se valioituu ensimmäiseksi.

4. Suosikkikuvasi koiristasi?

Topista ja Mörköstä äitienpäiväsarja Höytiäisellä, kun pojat olivat nuoria ja terveitä. Niitä kuvia ei ole montaa netissä. Sirkku, saisko kuvat verkkogalleriaan! Paljon on muitakin hyvä kuvia.



Sususta ja Viirusta Sirkku on ottanut hienon Calendar Girls -sarjan.



5. Mikä on paras tapa viettää aikaa koiriesi kanssa?
Agility on tosi kivaa, mutta Topi ja Viiru tekevät kaikkea niin mielellään, että jo siitä innosta tulee hyvä mieli. Nykyään ehkä harrastuksista suosikki on haku Viirun kanssa: Viiru on omimmillaan (ja aivan mahtava!), saa liikkua ulkona, metsässä sielu lepää.

6. Miksi omistat juuri koiria etkä muita eläimiä?

Lapsuudenkodissa oli aina koira, ei muita eläimiä. Aikuisena halusin koiran itselle lenkkikaveriksi ja lapsille leikkikaveriksi. Topista ei ollut jälkimmäiseksi, mutta siitä tuli paljon muuta.

7. Millä sanoilla kuvailisit koiriasi?

Sirkku on jo hulleri-sivustolla kuvaillut koiriamme ylittämättömän osuvasti, varsinkin Topia: Vain yksi voi olla ensimmäinen ja sitä Topi tosiaankin on, ykkönen. Höpsö säheltäjä, joka suurella palolla ja innolla suorittaa kaikki sille annetut tehtävät. Mitä väliä, jos ne usein menevät vähän sinne päin. Viirun kuvaus on pentuajalta, mutta jo silloin oli nähtävissä, mitä tuleman pitää. Mörköstä voisi tarinoida pitkään, tuo kuva on muuten siitä äitienpäiväsarjasta.

8. Pelkääkö koirasi jotain, jos niin mitä?
Nuorena Topi pelkäsi omaa varjoaankin. Topin kanssa ymmärsin, Pertti Vilanderin luona aikanaan käydessämme, että koira tosiaan pelkää kuollakseen - se ei ole vain kielikuva. Kuurolla Topilla on paljon vähemmän pelättävää, mutta luulen, että se on oppinut, että minä ja muut lauman jäsenet suojelemme sitä kaikelta. Mörkö ei pelännyt nuorena mitään. Vanhemmiten Mörkö on alkanut pelätä paukkuja. Mörkö ja Topi myös tuntuvat yleensä tietävän, että ne ovat heikkoja, joten ne hakeutuvat ihmisten luo turvaan. Viiru ei tykkää mattojen tamppauksesta, mutta en ole huomannut, että se vakavasti ja systemaattisesti pelkäisi mitään, samalla tavalla kuin Susu ja Topi pelkäävät. Isoja rajuja uroskoiria Viipo arastelee, mutta toisaalta ne myös kiinnostavat.

9. Mistä keksit koiriesi nimet?
Meidän koirien nimistä olen keksinyt Mörkön ja Viirun. Mörkö tuli siitä, että pentu oli niin odotustemme vastainen, odotimme rubynarttua - ja saimme "synkän ja tuiman" bläkkäriuroksen. Viiru-nimeä mietimme jo Susulle, mutta Susulla ei ollut niin selvää naamaviirua kuin (Viiru)Maija-pennulla myöhemmin.

10. Kuinka monta koiraa on sopiva määrä?
Luulisin, että kaksi olisi sopiva määrä. Kolme on niin paljon, että Mörkö jää turhan vähälle huomiolle. Riippuu kyllä paljon koirien iästä ja tarpeista. Kun Susu on täällä... neljä on ihan liikaa!

11. Koiriesi parhaat koirakaverit?

Mieheni naureskelee, kun sanon, että Topi nauttii Nuuskun ja Rapsun seurasta, samoin Mörkö. Mutta niin se vain on. Viiru ja Susu lienevät toistensa parhaat kaverit, koska Viiru ymmärtää, että viisaampi väistää ;) Mörkö oli nuorena kova naistenmies; olisi mielenkiintoista nähdä, miten keisari nyt suhtautuisi cavalier-tyttöihin.

Heidiä lainaten: laiskaan tyyliini haastan kaikki laiskat lukijat.

Seuraavaan, Riitan esittämään haasteeseen, vastaan pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti