perjantai 16. marraskuuta 2012

Kädelliset

Keskiviikon agilitytreeneihin Soili oli suunnitellut aloittelijoille pari omaa pikku rataa, jotka oikestaan olivat tilaan muokattuina melko erilaiset kuin kuvassa. Teemana olivat putket. Niissä ei ollut Viirulle haastetta, enemmän olisi ehkä kuitenkin pitänyt harjoitella napakkaa kääntymistä suorasta putkesta takaisin päin. Saimme onnistumaan myös neliöllä merkityt hypyt 3-4-5, jotka oikeasti olivat suorassa linjassa. Kun vain otin kunnolla etumatkaa putkelta, sain vedettyä Viirun hypylle 3 ja heitettyä siitä yli, ja vieläpä saman hypylle 4. Yllättävää :)


Pyöryläradan seiskana tehtiinkin rengas, joka oli suoraan 6-hypyltä seinää päin. Ensin tuli huti, mutta sitten maksirengas onnistui radan osana - ilman että menin renkaan taakse näyttämään lelua renkaan läpi. Olinpa tyytyväinen.

Tässä vielä mahdollista myöhempää käyttöä varten aikuisten rata:

Torstain treeneissä ei ollut Sanskua kouluttamassa, eikä ryhmässämme ollut treenaamassa muita kuin Suski. Kaikkea muuta olikin sitten yllin kyllin. Viirun kanssa harjoittelimme edellisen päivän laiskanläksynä pimeään putkeen menoa, putkijarrua ja pienellä kaarteella putkesta kääntymistä. Ja puomin alastuloa ja A:n alastuloa. Koko puomilta Viiru ei vielä saa pysähdyttyä kontaktille. Ja harjoiteltiin keinua, mutta ei vieläkään ilman laskuapua. Tehtiin kujakeppejä, ensin suht leveällä, sitten kahdessa vaiheessa keskeltä kaventaen ja lopuksi vielä leventäen. Kerrattiin rengasta, merkkaamista ja pakkovalssia. Näytösmielessä ja huvitukseksi juostiin myös edellispäivän pikkuradat.

Tämäkään ei vielä riittänyt, vaan Henkka oli järkännyt yllätystalkoot. Roudasimme kattotuolit konteilta ison parioven luo ja nostimme ne juuri rakennetun "porstuan" rungon päälle. Tai minä lähinnä ihailin ja vahdin Veetiä. 

Keskiviikon treeniputken aloitti Niinan tokon korvauskerta. Kurssin viimeisellä kerralla sai kukin koirakko ottaa esille yhden ongelmaliikkeen. Teimme seuraamista. Lopuksi oli ryhmäpaikkamakuu, johon jätin takapalkan. Viiru pysyi nyt 2 minuuttia hievahtamatta. Virheeksi jäi asennon vinous. Sehän on varmaan helppo korjata?

Jos seuraamista ei lasketa, olen ehkä saanut kasvatettua kädet koiranomistajana. Viirun kontaktitreeni sujuu suht sinnepäin, osaan pestä Topin pyllyn, ja minulla on oma blogi.  Vihdoin uskallan leikata kynnet 12 tassusta. Suurin kiitos tästä kuuluu operoitavien rauhallisuudelle (jonka joku on opettanut).

Viirukin on aikamoinen kädellinen.  Se ohjaa etutasullaan (tai suullaan) ihmisen rapsutuskäden toivottuun asemaan. Kun Viiru ja Mörkö kiertävät tsekkaamassa ja putsaamassa ruokakupit kattauksen päätteeksi, Viiru pitää nuollessaan etutassullaan kupista kiinni, niin että kuppi ei pääse liukumaan pitkin lattiaa.  Muilla meidän koirilla on neljä jalkaa, mutta välillä tuntuu että Viirulla on tarvittaessa myös kaksi kättä.

2 kommenttia:

  1. Jee hyvä äiti! :-D Saitko oikeasti keisarinkin kynnet leikattua?

    VastaaPoista
  2. Joo sain ihan hyvin, kunhan löysin ne karvatohveleista.

    VastaaPoista