tiistai 6. marraskuuta 2012

Kipu- ja keskipiste

Kolme sairastaa: Topi, Mörkö ja minä. Minulla on vain flunssa. Mörkö kävi lääkärissä ontumisen vuoksi. Diagnoosi oli "vej bicepstendiitti".  Lääkärissä Mörkö ontui vain vähän vasenta etujalkaansa. Kynnessä, jonka tyvi oli joskus aiemmin tulehtunut, ei ollut vikaa. Kaikki muukin (varpaat, ranne, kyynär- ja olkanivel) oli normaalia, mutta biceps-jänteessä oli selvä kipupiste. Lisäksi kummankin puolen lavan lihakset olivat jumissa. Kipu saattoi hyvinkin johtua pöydiltä hyppimisestä tai liukastumisesta. Mörkö sai jänteen alueelle kortisonipistoksen, joka tarvittaessa uusitaan kolmen viikon kuluttua. Kolme viikkoa pitäisi myös levätä rajuista liikkeistä (kuulitko, Mörkö?).

Topi on tullut ainakin osittain paremmaksi. Kakkaaminen sujuu helposti, juominen on tasaantunut eikä pissaa tule sisälle. Pylly ei pesullakaan vaikuta kovin kipeältä, mutta ei se ole läheskään terve. Tötteröä täytyy pitää suuri osa ajasta, ettei Topi itse huolehtisi hygieniasta. Flunssapäivän "ratoksi" googlailin jälleen perianaalifisteliaa. Paljon on Topin vaivassa yhteistä tuon kanssa. Ilkeä tauti, enkä suosittele surffailua. Käytännön hoiteluideoita netistä kyllä löytyi. Elämä pyörii Topsukan pyllyn ympärillä.

Viiru ihmettelee, miksi kaikki vain makoilevat. Mutta makoilee sitten itsekin kun ei ole parempaa tarjolla kuin löhöillä ja tuijottaa telkkarista Revolutionary Roadia tai Tootsieta.

Varastan loppuun Heidin blogista Elina Jänesniemen koulutuksen lauantain radan.
Teimme Viirun kanssa esteitä 1 - 4 ja pimeään mutkaputkeen menoa ja sieltä kääntymistä. Ihmeellistä oli muuten se, että kun radan alussa sijoitti koiran istumaan oikeaan paikkaan, saattoi itse mennä "oikeaan" pakkovalssipaikkaan kolmoshypyn siivekkeeseen kiinni.  Kuvittelin istuttaneeni koiran oikein mutta olisin joutunut kutsumaan sen aika kaukana kolmoshypystä. Elinan ohjeilla Viiru hyppäsi 1- ja 2-hypyt, vaikka minun luokseni ei ollutkaan suora linja. Lisäksi Elina neuvoi kulkemaan kolmoshypyn luo samalla "näyttäen" koiralle, että nämä kaksi hyppyä hypätään matkan varrella. Kaikkia aivan ihmeellisiä pikku juttuja!

2 kommenttia:

  1. Viiru parka, Revolutionary Road oli tylsä! Topille parantavia etäherkkuja, toivottavasti Topsukka tulee vielä vähintään siihen kuntoon, että se luulee olevansa terve.

    VastaaPoista
  2. Viiru tykkäisi paljon enemmän vaikka Isännän ja koiran käytöskoulusta (vai mikä se on) tai Avarasta luonnosta. Viiltävän terävät analyysit amerikkalaisesta yhteiskunnasta eivät uppoa, ei myöskään Crash tänään.

    Topilla on kontrolli ensi viikolla, kun antibioottikuuri loppuu. Voi olla, etä Topin nykyinen vointi ei juurikaan poikkea kesäisestä, minä vain kiinnitän siihen enemmän huomiota ja pidän sitä sairaampana.

    VastaaPoista