perjantai 27. tammikuuta 2017

Scarlett O´Hara treenaa vanhan ja viisaan kanssa

Miksi opettaa perusteet kunnolla, kun niitä voi opetella aina silloin tällöin, aina eri tavoin, uudelleen? Säilyy mielenkiinto eikä koira eikä ohjaaja tuudittaudu osaamisen varmuuteen ;)

Lukkarisen Marin agilitytreeneistä saimme epäuskoiselta kouluttajalta Viirun kanssa kotiläksyksi keppikulmat. Mari ei voinut uskoa - eikä ole ensimmäinen kouluttaja - että Viirulle ei ole edes suljettua kulmaa opetettu kunnolla tai ollenkaan. En minäkään uskonut, että Viiru osaisi niin huonosti. Tässä on helppo ja selkeä treenin kohde - vähän helpompaa kuin putoavat rimat, puomin ylösmeno, vire tai muu sellainen pikku juttu.

Marin treenin aiheena olivat siis kepit. Kepeille lähetykset olivat surkeita, mutta niistot sen sijaan onnistuivat hyvin. Sen siitä saa, kun opettaa käsiveivillä. Koiran tehtävänä oli myös kepiittää loppuun asti, vaikka ohjaaja lähti huitelemaan omille teilleen. Tähän tarvittiin loppupalkkaa.

Pikin keppiosaaminen tai -osaamattomuus ei hävettänyt niin paljon, kun opettelu on vielä kesken. Saatiin taas kahdet ohjurit poistettua. Mari neuvoikin olemaan varuillaan, ettei hyvien keppien sijaan Pikille tule hyviä ohjureita.

Piksuttimen tiistaitreenissä oli sen verran kylmä, että teimme vain yhden setin, ja Viirun treenin peruimme kokonaan. Leijeröintiä, päällejuoksua ehdimme tehdä.

Maanantain tokossa Viiru tunnistusnouto teki onnistuneen comebackin ryhmätreeniin ja halliin. Oman kapulan piilotin Pennin treenikassiin ja läjäytin vieraita viereen. Viiru toi erehtymättä oikean. Nyt se ei ainakaan ajattele niin kuin edellisessä hallitreenissä: pitää tuoda jokin kapula, ja jos niitä ei ole näkyvillä, käytetään nenää, koska pöljä emäntä on piilottanut kapulan. Minnan avulla kekkasin, että kaukoissa taidamme päästä etenemään palkan heitolla paremmin kuin takapalkalla.

Pikin seuraaminen oli kuulemma edistynyt paljon eikä se näytä kauhealta. Mikäs sen mukavampaa :) Noutoa tehtiin vielä silittelypalkalla - mutta hidashan siitä näin tulee. Mutta Scarlett ei vieläkään piittaa.

Viiru on saanut mielenkiintoisia kommentteja tällä viikolla: Pentujen jälkeen Viiru näyttää kuulemma romanialaiselta katukoiralta. Uusi treenikaveri sen sijaan havaitsi, että Viiru on vanha ja viisas narttu, joka ohjailee maailmaa (ja ohjaajaa) mieleisellään tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti