lauantai 13. joulukuuta 2014

Perusasioita

Pikin agility: Pakkovalssi, valssi, esteiden hakeminen, pituus. Paljon oli taas opeteltavaa - mutta ehkä taas tärkeimpinä: palkka muualta kuin minulta; jos minä palkkaan, ei aina namipalkka vasemmalta; ja... Ensimmäistä kertaa komensin Pikiä treeneissä, koska en halua sen käyttävän minua puru- ja vinkuleluna. Luulen, että oli myös viimeinen kerta. Pikseli on sen verran herkkis, että toivottu toiminta pitää viestiä sille muilla keinoin.  Mutta plussaa on tässä se, että Piki välittää mielipiteestäni ja haluaa tehdä yhdessä toiveeni mukaisesti.

Lenkillä Piki rallasi kelpopoikien kanssa :)

Viirun agility: Taas säädettiin pöksyjen kanssa. Muutenkin olin hermostunut. Edellisenä päivänä komensin Pikiä agilitytreeneissä ekaa ja vikaa kertaa, eikä Viirunkaan kanssa oikein sujunut. Radassa oli yllättävästi turkasen vaikeita paikkoja. Viskin vääntäminen neloselle ei onnistunut, irtoaminen pituudelle ja kepeille oli liian vaikeaa, keppejä ei voi tehdä loppuun etenkään jos ohjaaja vaihtaa puolta keppien jälkeen, keppien jälkeen hypätään hyppy 16 ennen putkea 12, seuraavaan putkeen ei vaan voi irrota jne. Huoh. Eihän tää homma skulaa ilman, että käy itsekseenkin joskus treenaamassa.

Rata: Tuomas Haverila

Perjantain pikkujouluista jäin miettimään, onko jompikumpi parempi ja miksi: Learning to fly vai Losing my religion. Lauantaiaamuna sai kuitenkin vääntäytyä hakuharkkoihin. Pyrytti lunta koko päivän. Piki tallasi reippaasti, mutta välillä piti kieltää pienemmän eli Putte-schipperken kiusaamisesta. Lumipyryn vuoksi tallasimme vain 8 piston radan.

Kuva: Arja Kettunen

Viirulla oli uusia leluja: piippaavia pehmoisia sekä uusi pehmeämpi wubba sekä namupalkkoja.
  1. ukolle haukkua, kunnes olin saapunut hengailemaan paikalle
  2. mökin ukko palkkasi 30 haukun jälkeen
  3. tyhjä
  4. tyhjä
  5. tyhjä
  6. tyhjä
  7. ukko palkkasi hyvästä haukun aloituksesta
  8. mökin ukko palkkasi hyvästä haukun aloituksesta
Minna muistutti, että kehua saa ja pitää kun koira on uponnut ja kaartaa eteenpäin. Nyt osassa oli suoraan uppoamisen ongelmaa. Minna sanoi myös, että koiran pitää antaa etsiä rauhassa. Eikä välttämättä edes tarvitse kutsua - Viiru tulee kuitenkin. Back to basics.

Kuva: Arja Kettunen

Loppulenkille jakauduttiin kahteen porukkaan Viirun juoksun vuoksi. Mutta ensin juotiin kahvit, ja tarjolla oli belgipipareita, torttuja ja mustikkapullia.

Kuva ja leipomukset: Arja Kettunen

 Ja saatiin veilä kotiinviemisiksikin. Aika mukavaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti