lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun aikaa

Jouluun laskeuduttiin kummankin kiiturin hyvän mielen treeneillä. Aatonaatonaattona Pikillä oli putkirallia ja välissä muutama hyppy. Suoritusjärjestyksen sai suunnitella kukin ohjaaja itse. Mehän mentiin suoraa ja kovaa, Pikin suunnitelmasta meinasivat puuttua hypytkin. Tästä selvittiin loistavan Sanna-avustaja-loppupalkkaajan kanssa. Piki meni tosi kovaa, irtosi hyvin putkiin, mutta hyppyjen hakeminen vaati apua. Pikillä oli tosi hauskaa, ja niin minullakin :)

Aatonaattona Viirun hyvän mielen treenissä saatiin kerrankin rata puhtaasti läpi, ei toki ihan ekalla kerralla ;) Viiru tosiaan alkaa osata kepit. Hypylle 11 väänsin "päärynän" ja sitten takaaleikkauksen (viski, flippifläppi??) ja Viiru haki kepit oikein. Muurilla 18 Viipo kaulautti varpaat muurin palikoihin, kun käänsin liian aikaisin. Seuraavalla toistolla Viipo meinasi kieltää muurin. Tehtiin sitten muutama kerta muuria. Valssit seiskalla ja kasilla menivät normisti eli perseelleen, mutten antanut pikkuasioiden haitata hyvää joulumieltä. Sitten vain kuulemma SM-kisoihin treenaamaan. Kevään teema voisi olla kaarrosten lisäksi irtoaminen.

Ratapiirros: Tuomas Haverila

Joululahjoja ja -ruokia koirat saivat hävettävän vähän, mutta seuraa ja rapsutuksia sitäkin enemmän. Viiru ja Piki saivat Vinjan perheeltä herkkulahjan, ja muutamia kinkun rääppeitä on tainnut koirien kitoihin tipahdella. Herkuttelua on rajoittanut Susun dieetti, joka sisältää lähes pelkkää Canagan-nappulaa ja kilpirauhaslääkettä. Viiru ja Piki ovat salaa napsineet aatonaattonaattona Tessulta haettuja possunkorvia ja muita makupaloja.

Kiltit tytöt piti lavastaa ja houkutella piparitaloa tutkimaan:

Tänä jouluna Pohjois-Karjalan joulusää on ollut hieno: lumisadetta, aurinkoa, pakkasta kymmenen asteen molemmin puolin. Maisemat ja metsät ovat olleet taianomaiset kauniit, sekä pimeässä ja valoisassa. Joululoman parhaita asioita onkin ulkoilu valoisassa, yhdessä perheen kanssa.

Joulupäivän aurinkoa, pakkasta vajaat 20 astettaKuvassa keskellä Sirkku, Susu ja minä

Lintuhavaintoina mm. taviokuurna, Jarin ottamissa hienoissa kuvissa:


Myös Vinja nähtiin joulupäivän lenkille lähdettäessä:Susu on joulunvietossa kotiseudulla. Sisätiloissa Piki ja Susu on pidetty varmuuden vuoksi erillään, koska viime visiitillä meinasi tulla tappelu. Ulkona sen sijaan kaikki kolme riekkuvat vapaina. Susu ja Piki ovat ne leikkisät. Aluksi Viiru meni Pikin ja Susun väliin, mutta huomattuaan, että vaaraa ei ole, Viiru tyytyväisenä kulkee rauhassa omia polkujaan Susun ja Pikin leikkiessä. Poliisimestari Susun leikki on tosin lähinnä rosvo- ja poliisimenoa, jossa mäyrämatami ajaa takaa ja komentaa. Mutta Piki tuntuu tykkäävän.

Yleensä Susu ajaa takaa Pikiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti