sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Terapiaa

Aussieporukalla on tokoiltu pariinkin otteeseen. Viiru ei ota häiriötä mistään, ei hevistä eikä edes äidistään. Perjantaina treenattiin sakeassa pyryssä ja navakassa tuulessa parkkipaikalla teollisuuslueella; viereisessä varastorakennuksessa treenasi hevibändi. Jännä tunnelma. Paikkamakuu, hyppy, liikkeestä seisominen (olikohan myös maahanmeno?), seuraamista. Suoraan seuraaminen pitemmän matkan meni huonosti, pujotellen kahdeksikkoa Miimin ja Hannan lomitse meni hyvin. Hypyssä osattiin jo kaikki! Viiru osaa myös liikkeestä seisahtua ja pysyä seisomassa mainiosti. Jee! Ohjelmassa oli myös pari vauhtiluoksetuloa. Pitää itse väistää sivulle, ettei koiran linjasta tule vino.

Myös paikkamakuussa Viiru pysyi, mutta ei taaskaan mennyt maahan ensimmäisellä käskyllä. Tämä ongelma on vain silloin, kun Vipstaaki on perusasennossa. Sama toistui tämän aamupäivän treeneissa, mutta loppua kohti sain ongelman korjattua. Sirkku neuvoi seuraamisessa, ja muutenkin olisi tarkoitus seurata nyt urakalla, kun koutsi on maisemissa ;)

Aussie-ihmisiä oli paikalla useampi, joten luoksepäästävyyttä harjoiteltiin monen kopeloijan kanssa. Luoksepäästävyydessähän ei ongelmia ole vaan istumassa pysymisessä, ei kylläkään Viirulla. Näytettiin vielä Sirkulle, miten hienosti osataan hyppy.

Susu oli tosi pätevä. Topi teki seuraamista ja haki noutokapulaa sekä kerjäsi namuja.

Topi ja Susu olivat myös mukana lauantai-iltana hallilla, kun Viiru osallistui Sari Vähäniityn agilitykoulutukseen. Topi teki tokoa Sirkun kanssa, katsoi ja komensi Viirun tehdessä rataa sekä juoksenteli putkiin siivekkeiden lomitse. Olipa Topsukka tyytyväinen ja näki aksaunia seuraavana yönä :)

Kouluttaja oli ihanan myönteinen, rohkaiseva ja kannustava. Olisinkin ruvennut pillittämään yhdestäkin poikkipuolisesta sanasta.

Tehtiin ensin 1 - 6. Hypyllä 4 tehtiin jokin pakkovalssin tapainen ja pyöräytettiin koira "kauemman" siivekkeen ympäri, tulikohan siinä sitten persjättökin. Putkijarrua treenattava paljon lisää, ja uskallettava ottaa koiraa haltuun jo ennen putkeen menoa. Muutenkin ennakoinnit, jarrut ja kaarrokset olivat eilen sieltä ja syvältä vielä enemmän kuin yleensä, mutta en jaksannut hirveesti siitä stressata. Huutoagilitya. 

Seuraava pikku pätkä oli 8 - 12. Vipstaakin saaminen oikeaan päähän putkea 10 vaati kovaa ääntä ja Viiru nimen jälkimmäisenkin tavun lausumista. Vartalo-ohjaus ei riittänyt.

Tauon jälkeen jatkettiin ensin tekemällä muuri 14 ja hyppy 15, joista mietinkin miten ne kannattaisi ohjata. Ei kai poispäinkäännöllä? Ei. Vedettiin vastakkaisella kädellä muurin jälkeen ja heitettiin hypyn yli niin, että koira kiersi "alemman" siivekkeen kautta. Hyvä tapa ohjata :)

Lopuksi mentiin 20 - 30. Kohdassa 20 - 21 - 22 tarvittiin taas suorastaan rääkymisohjausta, ettei putki imuroinut pikku Viirua ennen aikojaan. Ei kuulemma enää kannata palkata oma-aloitteisesta putkiin juoksentelusta. Valssi ennen muuria 26 oli joka kerta auttamattoman myöhässä, mutta kyllähän muuri saatiin toki tehtyä. Treenistä jäi tosi hyvä mieli, vaikka tehtiinkin vähän sinnepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti