maanantai 8. elokuuta 2016

Jaksaa aksaa

Viikko oli täynnä agilitya, vaikkei se olekaan meidän kesälajimme. Pikin agility-comeback jatkui kahdessa treenissä, joista toinen oli Lukkarisen Marin opissa Kittteellä.  Vauhtia ja motivaatiota riittää, kunhan en pilaa Pikiä. Ja kunhan treenkavereilla eivät loksahda olkapäät sijoiltaan ja raapiudu kädet verille.

Kiteen treenireissun päätteeksi oli tarkoitus mennä poimimaan lämppälenkillä löydetyt kanttarellit, mutta taivas aukesi. Veden lisäksi tuli salamoita ja jyrinää. Toivottavasti Piki ei nyt alkanut pelätä ukkosta - tämä oli jo toinen kerta, kun ukkonen oli ihan päällä. Ja toivottavasti Heidin auto on jo kuivunut :)

Uhkaavat pilvet Taivaannastan taivaalla

Viiru tarjoili lauantaina PoKS:n kisoissa harvinaista herkkua: Jari Suomalaisen hyppyradalla tuli nolla, jolla sijoituimme kolmansiksi. Siinä oli tuomari suunnitellut niin loogiset linjat, että koira meni ihan itsekseen oikeille esteille. Seuraavalla radalla Viiru varasti puomin kontaktilta ja ehti hypätä ansahypyn, sama ennakointi A:lla.

Kaksi muuta rataa tuomaroi Salme Mujunen. Agilityrata oli katastrofaalinen.  Jäädyin tykkänään, kun Viiru kiersi putkisuoran keskellä suorassa linjassa olleen hypyn. Hankalaa hypätä, kun tulee putkesta matalalta ja pitää jatkaa matalalle. Näin kävi jo toisen kerran. Pitää ohjata?

Tässä on Hiltusen Tiinan videoimana hypyn ohitus. En ilkeä julkaista koko videota (ja taisi tulla ladattua liian pienenä). Katselen sitä kotona salaa itsekseni, jos joskus alan kuvitella, että osaan kouluttaa tai ohjata koiraa.



Viimeisellä hypärillä oli alussa kolme takaakiertoa, joista viimeisestä myöhästyin. Muuten rata oli oikein sujuva. Ja joka radalla keppikulmat onnistuivat hyvin :) Ja Viiru kuulemma hyppäsikin hyvin.


Kuva: Milena Nevanto

Vielä ennen lauantaisaunaa treenattiin hyppytekniikkaa Lukkarisen Jarin kursilla.


Kuva: Milena Nevanto

Sunnuntainakin agilitya: kenneltyttöilyä PoKS:n kisoissa ykkösissä. Olenkohan koskaan koiraharrastuksessa itkenyt? Nyt tuli liikutuksesta parku, kun pyörätuolissa istunut ohjaaja ja koikkerityttö tekivät hienon nollaradan.

1 kommentti: